MIKROKREDITNA ORGANIZACIJA

 
 Uvod
 O nama
 Politika kvaliteta
 Kreditni proizvodi
 Finansijski podaci
 Uspješni klijenti
 Korisni linkovi
 Novosti
 Posao u MKD Zdravo
 Kontakt
 
 
 
 
 

Osnovni podaci  Misija  Vizija  Istorijat  Ciljevi  Ciljna grupa

 

Osnovni podaci  

 
Naziv: Mikrokreditno društvo ZDRAVO društvo sa ograničenom odgovornošću Banja Luka
Skraćeni naziv: MKD ZDRAVO d.o.o. Banja Luka
Adresa:

Bulevar Vojvode Stepe Stepanovića 175 B, 78000 Banja Luka, Bosna i Hercegovina (Republika Srpska)

Pravni status: Mikrokreditno društvo, društvo sa ograničenom odgovornošću
Matični broj: 1951211
Poreski broj - JIB: 4400968170000  
Dozvola za rad broj: 03-733-3/2007 od 26.07.2007 Agencija za bankarstvo RS
Sudski registar broj: 3-11-00 Osnovni sud u Banjoj Luci
Telefon: + 387 51 238 000
Fax: + 387 51 238 001
e-mail: info@zdravo.org
Regionalne kancelarije: Banja Luka - glavna kancelarija 051 238 000
  Derventa, T.C. "Milenijum" 053 311 990
  Gradiška, Ul. Vidovdanska br. 1. 051 825 160
  Novi Grad, Ul. Njegoševa b.b. 052 720 800
Upravni odbor: Dr Emir Avdagić
  Branko Savić
  Goran Udovčić
  Ljubica Milićević
  Željka Kremenović
Odbor za reviziju: Dr Radmila Bojanić
  Ljiljana Stanarević
  Radenko Kuprešak
Direktor: Jelica Galić

 

vrh

Misija  

ZDRAVO je mikrokreditna organizacija koja finansijski podržava potrebe svojih klijenata za raznim oblicima kratkoročnog i dugoročnog kreditiranja, podstiče razvoj i realizaciju poslovnih ideja pojedinaca i grupa kroz široki spektar kreditnih proizvoda namijenjenih stanovništvu i privredi, zaposlenim i nezaposlenim licima, te doprinosi poboljšanju uslova za život u svim područjima naše zemlje.

 

vrh

Vizija

Naši klijenti kao dio stabilnog socio-ekonomskog društva.

 

vrh

Istorijat
ZDRAVO je mikrokreditna organizacija sa dugom i uspješnom tradicijom. Naš odnos sa klijentima se uvijek zasnivao na uzajamnom povjerenju, razumijevanju i bliskosti. Svoje prve korake u mikrokreditiranju napravili smo 1997. godine, vođeni željom da pomognemo ljudima u saniranju posljedica rata. Prvi mikrokrediti su plasirani u septembru iste godine, u Banjaluci, Prijedoru, Doboju, Derventi i Bosanskom Brodu. Naučili smo tada prve lekcije o mikrokreditiranju koje nam danas mnogo znače.

ZDRAVO je jedna od prvih mikrokreditnih organizacija u BiH koja je 2001. godine dobila dozvolu za rad od nadležnog Ministarstva finansija, a potom se 11.12.2001. godine upisala u registar Osnovnog suda u Banjaluci, u skladu sa Zakonom o mikrokreditnim organizacijama iz 2001. godine.

U smislu profesionalnog i organizacionog razvoja Mikrokreditne organizacije ZDRAVO, važna je 2002. godina. Te godine smo dobili strateškog partnera IOCC (International Orthodox Christian Charities USA) koji nas od tada svestrano podržava u težnji da doprinesemo u izgradnji stabilnijeg socio – ekonomskog društva u našoj zemlji. Velikim zalaganjem, u zajedničkoj želji smo uspjeli koliko su mogućnosti dozvoljavale. Danas radimo sa velikim brojem klijenata, a povjerenje, razumijevanje i međusobno poštovanje uz uvažavanje zakona, najbolji su temelj za naš rad danas i u budućnosti.

U skladu sa Zakonom o mikrokreditniom organizacijama iz 2006. godine, Mikrokreditna organizacija ZDRAVO Banja Luka od 8.10.2007. godine posluje pod nazivom Mikrokreditno društvo ZDRAVO d.o.o. Banja Luka.
 

vrh

Ciljevi
  • Da ZDRAVO postane dovoljno jaka finansijska institucija, da razumije i otvoreno podrži potrebe pojedinaca i društva u cjelini.

  • Da ZDRAVO svojim djelovanjem poveća prihode domaćinstava i stvori uslove za samozapošljavanje.

  • Da ZDRAVO učini kreditna sredstva dostupnim pojedincima koji su ograničeni u pogledu mogućnosti podizanja kredita u bankama.

vrh

Ciljna grupa

Mikrokrediti ZDRAVO su namijenjeni svim fizičkim i pravnim licima koji imaju prebivalište - sjedište na teritoriji BiH. Naši klijenti su sva lica koja obavljaju poslove  iz oblasti proizvodnje, poljoprivrede, usluga, zanatstva, trgovine, turizma... Mikrokrediti su prvenstveno namijenjeni poljoprivrednicima, malim i srednjim preduzećima, trgovcima i drugim preduzetnicima.

 

vrh

 
 

Copyright © Mikrokreditna organizacija ZDRAVO, Design by Bohanek